Warme omslagdoek voor patiënten mammapoli MCH-Bronovo

De embrace-doek is een omslagdoek van zeer zacht materiaal voor vrouwen met borstkanker. Zij moeten tijdens onderzoeken en gesprekken vaak hun bovenlichaam ontkleden. Dat geeft een kwetsbaar, ongelijkwaardig en naakt gevoel; juist op die momenten die zo belangrijk zijn. De patiënt kan de doek in één beweging omslaan. Door naden op de schouder zakt de doek niet af. De omslagdoek omarmt – vandaar embrace – de patiënt voor, tijdens en na ieder onderzoek of behandeling.

 

Eigen ervaring
Ingrid van der Voort bedacht de embrace-doek toen zij zelf behandeld werd vanwege borstkanker. Als kwaliteitsmedewerker en consulent complementaire zorg in het Flevoziekenhuis was zij niet onbekend met allerlei onderzoeken en behandelingen. Tijdens haar behandelingen deed zij ervaringen op waarmee ze nu nog betere zorg kan verlenen. De stichting Roparun schonk de mammapoli in MCH Antoniushove een bedrag van € 5.000 voor de aanschaf van de embrace-doeken.

 

Activiteiten borstkankermaand
In het kader van oktober borstkankermaand, die dit jaar in het teken van jonge vrouwen staat, organiseert MCH-Bronovo diverse activiteiten op locatie MCH Antoniushove. Zo wordt in oktober de nieuwbouw bij locatie MCH Antoniushove in de roze schijnwerpers gezet. Gedurende de gehele maand zijn verschillende organisaties die zich inzetten voor (borst)kankerpatiënten met een informatiestand in de centrale hal. Ook de stichting Bribos, die zich sterk maakt voor lotgenotencontact, staat hier met een informatiestand op donderdag 1, dinsdag 6 en de vrijdagen 16, 23 en 30 oktober.
Inloopochtend
Natuurlijk gaat de maandelijkse inloopochtend voor borstkankerpatiënten ook gewoon door. Tijdens deze bijeenkomst kunnen patiënten en direct betrokkenen ervaringen uitwisselen en vragen stellen aan een verpleegkundig consulent mammacare. Een deskundige van de Borstkanker Vereniging Nederland begeleidt deze morgen. De bijeenkomst vindt plaats op 14 oktober van 9.30 – 11.30 uur op locatie MCH Antoniushove en is ook toegankelijk voor patiënten die niet of elders behandeld worden.

Mammapoli
Mensen kunnen binnen een dag terecht bij de mammapoli voor diagnose. Wordt de diagnose borstkanker gesteld, dan zorgt een team van specialisten ervoor dat de beste behandeling wordt ingezet. Er is daarbij voor de patiënt altijd één contactpersoon. De mammapoli werkt samen met verschillende partijen voor extra voorlichting en extra middelen die zorgen voor verlichting van de gevolgen van de behandeling

TeamHMC Facebook
Archief
Categorieën